Wat is 2-factor authenticatie (TRC-2Factor)?

Zogenaamde 2-factor authenticatie voegt een extra laag van beveiliging toe aan uw online accounts, die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld uw online werkplek 'TRC-Office' en in de toekomst ook voor andere diensten van Traction IT of zelfs voor het inloggen op server en applicaties binnen uw eigen lokale netwerk.

Met deze service wordt uw identiteit gecontroleerd met behulp van een 'second factor' (zoals uw mobiele telefoon), wat voorkomt dat iemand ongewild kan inloggen, dus zelfs als iemand uw wachtwoord weet.

Hoe werkt het?
Zodra u bent aangemeld voor TRC-2Factor is het simpel: u logt in zoals gebruikelijk met uw gebruikersnaam en wachtwoord en gebruikt daarna uw apparaat zoals een telefoon waarmee u aantoont dat u daadwerkelijk echt de persoon bent die zich aanmeld. Dit kan zowel via een code middels SMS, gesproken bericht, one-time passcode, de smartphone app etc.

Mocht u (even) geen mobiele telefoon hebben, dan kan u ook gebruik maken van een vaste telefoonlijn, tablet of eventueel met een hardware token. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een mobiele telefoon en combinaties van de hiervoor genoemde opties.

Waarom heb ik dit nodig?
Wachtwoorden zijn enorm makkelijk te misbruiken. Ze kunnen worden gestolen, gegokt, gehackt of er kijkt per ongeluk een keer iemand over u schouder mee als u aan het inloggen bent.

De 2-factor authenticatie voegt een extra laag van beveiliging toe en houdt uw account beveiligd zelfs wanneer uw wachtwoord is ontvreemd. Als iemand toch als u probeert in te loggen, krijgt u daarvan direct een melding (op uw telefoon).

Deze tweede authenticatie factor is apart en onafhankelijk van uw gebruikersnaam en wachtwoord - TRC-2Factor ziet nooit uw wachtwoord!

Ondersteunde apparaten
De volgende apparaten worden sowieso ondersteund. Voor overige merken en types neemt u contact met ons op.

Hoe meld ik me aan?
Als onderdeel van andere Cloud diensten regelen wij voor u de integratie van TRC-2Factor. Voor andere diensten of voor gebruik in uw eigen (lokale) netwerk neemt u contact met ons op om de procedure door te nemen en een plan van aanpak te maken voor juiste implementatie van 2-factor authenticatie.